Μεταβολή του καιρού από αύριο: Πτώση θερμοκρασίας, τοπικές βροχές και ισχυρούς ανέμους

Μεταβολή του καιρού από αύριο: Πτώση θερμοκρασίας, τοπικές βροχές και ισχυρούς ανέμους

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες της Τρίτης 09/11, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες της Τρίτης 09/11 έως το πρωί της Τετάρτης 10/11 κατά κύριο λόγο στα βόρεια, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στα βόρεια της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση. Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν  βόρειοι  και βορειοανατολικοί άνεμοι 5 έως 7 μποφόρ και τοπικά έως 8 μποφόρ. Μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 έως 8 μποφόρ και ενδεχομένως κατά τόπους έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι θα έχουν ισχύ από 4 έως 6 μποφόρ, σημειώνεται όμως ότι στον Πατραϊκό Κόλπο η έντασή τους θα κυμαίνεται μεταξύ 5 και 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη «στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και βαθμιαία στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και
τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια τους 16, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 19, στα δυτικά τους 22 και στο νότιο Αιγαίο τους 24 βαθμούς Κελσίου.

 Μάλιστα σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη και ο καιρός θα θυμίζει περισσότερο χειμώνα. Όπως ανέφερε από αύριο θα υπάρξει κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 8-10 βαθμών Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα