Κακοκαιρία τύπου ΠΙ σήμερα, καλοκαιράκι από Πέμπτη, μέχρι και παραλίες το Σαββατοκύριακο

Κακοκαιρία τύπου ΠΙ σήμερα, καλοκαιράκι από Πέμπτη, μέχρι και παραλίες το Σαββατοκύριακο

Κακοκαιρία εξπρές θα πλήξει σήμερα τη χώρα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Από αύριο, Τετάρτη,  ωστόσο, όπως είπε μιλώντας στο Open, έρχεται το καλοκαίρι του Αγίου Δημητρίου με μια μικρή καθυστέρηση κι όπως δείχνουν οι προγνώσεις, ο καιρός σηκώνει μέχρι και παραλία το Σαββατοκύριακο καθώς ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καιρό της σημερινής ημέρας θα είναι ένας καιρός τύπου ΠΙ καθώς τα φαινόμενα θα κατανέμονται στον σχηματισμό του γράμματος του ελληνικού αλφάβητου στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, όπου περιμένουμε βροχές και καταιγίδες. Αντίθετα στο εσωτερικό αυτού του γράμματος ο καιρός θα είναι άστατος αλλά με πολύ πιο λίγα φαινόμενα, που σημαίνει ότι οι συννεφιές θα εναλλάσσονται με την ηλιοφάνεια και θα έχουμε και κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις.

Τα φαινόμενα θα εστιάζονται στον δυτικό ηπειρωτικό κορμό δηλαδή, την Πάτρα, τον Πύργο, τα Ιωάννινα, το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο. Στη συνέχεια θα επηρεαστεί η κεντρική Μακεδονία και στο τέλος της ημέρας τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης.

Στην Αττική άστατος καιρός με συννεφιές και λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις και ο υδράργυρος θα φτάσει στο κέντρο της πόλης το μεσημέρι μέχρι και τους 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν βροχές, το απόγευμα τοπικά έντονες και η θερμοκρασία μέχρι τους 19 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

 
Η κακοκαιρία θα είναι εξπρές καθώς τα φαινόμενα θα εκτονωθούν από το πρωί της Τετάρτης στο ανατολικό Αιγαίο και ο καιρός μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είναι καλός με τις θερμοκρασίες να είναι κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Μιλώντας για τον καιρό των επόμενων ημερών ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξήγησε ότι «από την περιοχή της Βόρειας Αφρικής ξεχύνονται αρκετά θερμές αέριες μάζες και αφρικανική σκόνη με αποτέλεσμα να έχουμε σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας από την Πέμπτη ειδικά σε κλειστές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά το βράδυ θα έχουμε ψύχρα και σχετική υγρασία».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα