Την Πέμπτη 28η Οκτωβρίου θα επικρατήσει καλός καιρός, με περιορισμένες βροχές

Την Πέμπτη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου θα επικρατήσει καλός καιρός σε γενικές γραμμές, με περιορισμένες βροχές.
Στα δυτικά και βόρεια το πρωί προβλέπεται ηλιοφάνεια. Στη βόρεια Ελλάδα, όμως μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, αλλά με παροδική συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βροχές αναμένονται μόνο στα νότια της χώρας. Συγκεκριμένα στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου, στα νότια τμήματα των Κυκλάδων, στην Κρήτη και ίσως να ψιχαλίσει λίγο σε Ρόδο και Καστελόριζο.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα. Θα προσεγγίσει το μεσημέρι τους 17 στα βόρεια, 17-20 στα ανατολικά ηπειρωτικά και μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα. Στη νησιωτική χώρα θα δούμε τις μέγιστες να κυμαίνονται από 19 στα βόρεια μέχρι 23 στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε ανατολικές διευθύνσεις 5-7, στα νότια θα παραμείνουν σε θυελλώδεις εντάσεις όπως και τις προηγούμενες ημέρες, μέχρι και 8 μποφόρ. Στο Αιγαίο βοριάδες 5-7 μποφόρ και πιο ήπιοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα με ένταση 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια με κάποιες τοπικές νεφώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια της ημέρας, πιο πυκνές το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-19 , με βόρειο άνεμο 5-6 στα ανατολικά θα φυσάει περισσότερο, μέχρι και 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα είναι καλή ,με αρκετό ήλιο μέσα στη μέρα και λίγη τοπική συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-17, με βόρειο άνεμο 3-4 μποφόρ, στα ανοιχτά της Χαλκιδικής 5-6 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα