Βελτιώνεται ο καιρός την Τρίτη. Την Τετάρτη συννεφιά σε όλη τη χώρα

Βελτιώνεται ο καιρός την Τρίτη. Την Τετάρτη συννεφιά σε όλη τη χώρα

Την Τρίτη, στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, με περισσότερο ήλιο συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιοχές. Στο ανατολικό Αιγαίο η μέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά, η οποία όμως βαθμιαία θα διαλυθεί και ο καιρός θα παρουσιάσει μια καλύτερη εικόνα, με αρκετό ήλιο.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται και πάλι μουντός καιρός με αρκετή συννεφιά και ίσως κάποιο ψιλόβροχο το πρωί στην Εύβοια και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα το μεσημέρι. Θα πλησιάσει τους 16 στα βόρεια, 15 – 18 στα κεντρικά και 20 – 21 στη δυτική Ελλάδα. Χαμηλές τιμές περιμένουμε στο Αιγαίο, λόγω και του ενισχυμένου βοριά που θα πνέει, με θερμοκρασίες από 18 – 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ανατολικές διευθύνσεις 5 – 7 μποφόρ, σταδιακά το απόγευμα θα υποχωρήσουν, αλλά θα παραμείνουν σε θυελλώδεις εντάσεις στα νότιο Ιόνιο κυρίως, μέχρι και 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 – 18 και οι άνεμοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές βόρειοι 4 – 6, το πρωί μέχρι 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 – 15 βαθμούς και οι άνεμοι ανατολικοί 3 – 4, στη Χαλκιδική 5 – 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη το βαρομετρικό χαμηλό που σάρωσε τις προηγούμενες μέρες την Ιταλία, θα πλησιάσει τη χώρα μας από τα δυτικά. Αρκετή θα είναι η συννεφιά σε όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Την Πέμπτη, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, ο καιρός θα κυλήσει με διάσπαρτες τοπικές βροχές από τη Θεσσαλία και νοτιότερα και καταιγίδες στην Κρήτη. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα