Ήλιος τη Δευτέρα σε βόρεια Ελλάδα και Β. Αιγαίο – Συννεφιά και βροχές στην υπόλοιπη χώρα

Ήλιος τη Δευτέρα σε βόρεια Ελλάδα και Β. Αιγαίο – Συννεφιά και βροχές στην υπόλοιπη χώρα

Την Δευτέρα περισσότερο ήλιο θα απολαύσουν οι κάτοικοι στη βόρεια Ελλάδα και στο βόρειο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρκετό μουντός και συννεφιασμένος κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τοπικές βροχές.
Στα νότια όμως τμήματα, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και το πρωί. Σε περιοχές δηλαδή όπως το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, το δυτικό κομμάτι των Κυκλάδων και η Κρήτη. Όσο περνάει όμως η μέρα, οι βροχές θα εξασθενούν στις συγκεκριμένες περιοχές και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Εξαίρεση η Κρήτη, όπου θα βρέχει κατά διαστήματα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, όμως αναμένονται βροχές χωρίς ιδιαίτερη ένταση.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, η οποία θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς το μεσημέρι, 17-19 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Και στο Αιγαίο οι μέγιστες θα κυμανθούν από 18 στα βόρεια, μέχρι 23 στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε θυελλώδεις εντάσεις. Στο Ιόνιο ανατολικοί 6-7 στα νότια 8-9 τοπικά και 10 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν σε βορειοανατολικές διευθύνσεις 6-7 τοπικά και 8 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αυξημένη συννεφιά με τοπικές βροχές από νωρίς το πρωί, μέχρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου με βοριάδες 6-7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη μέχρι το μεσημέρι αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με περισσότερο ήλιο στη συνέχεια. Η θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι ανατολικοί 3-5 στα ανοιχτά της Χαλκιδικής 6-7 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες, την Τρίτη οι βροχές θα περιοριστούν στα νότια, με καταιγίδες στην Κρήτη και στα ανοιχτά του Ιονίου. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε αρκετή συννεφιά, με κάποια διαστήματα με ήλιο ενδιάμεσα και τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βόρειοι 5-7 μποφόρ, σταδιακά θα υποχωρήσουν και μόνο στο νότιο Ιόνιο θα πνέουν μέχρι 8 μποφόρ. Και η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά, θα φτάσει το μεσημέρι τους 15 στα βόρεια και τους 18-22 στις υπόλοιπες περιοχές.

Κλείνοντας, μια διαταραχή θα μας επηρεάσει το τριήμερο από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή. Την Τετάρτη λοιπόν στα δυτικά, κεντρικά και νότια προβλέπεται αρκετή συννεφιά με τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία παρόλα αυτά σε μικρή άνοδο από 17 βαθμούς το μεσημέρι στα βόρεια, μέχρι 24 νοτιότερα. Οι άνεμοι σε ανατολικές διευθύνσεις, 4-6 μποφόρ στο Αιγαίο και θα παραμείνουν ενισχυμένοι στο Ιόνιο μέχρι 8-9 μποφόρ. Στην περιοχή δηλαδή που θα εντοπίζεται το βαρομετρικό χαμηλό που θα φέρει τις βροχές τις επόμενες μέρες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα