Ηλιόλουστη η Παρασκευή – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

Την Παρασκευή θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στα νότια, οι νεφώσεις μετά το μεσημέρι θα είναι κατά περιόδους πιο πυκνές, χωρίς ωστόσο να δώσουν βροχές. Στα δυτικά όμως μετά από την ολιγοήμερη παύση των βροχοπτώσεων, φαίνεται να αλλάζει λίγο το σκηνικό αλλά όχι σημαντικά αρχικά.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες. Θα πλησιάσει ο υδράργυρος το μεσημέρι τους 22 στα βόρεια, 23 στη δυτική Ελλάδα και 24 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά και αναμένονται μέγιστες τιμές στο Αιγαίο που δε θα ξεπεράσουν τους 21 – 24 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις, για αυτόν τον λόγο και τα ποσοστά υγρασίας θα είναι σχετικά αυξημένα. Τόσο στο Ιόνιο, όσο και στο Αιγαίο, η έντασή τους δε θα ξεπεράσει τα 3 – 5 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο. Από το μεσημέρι και για το υπόλοιπο της ημέρας όμως προβλέπεται αυξημένη συννεφιά. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί από 14 – 23 και οι άνεμοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 2 – 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος ο καιρό, με λιακάδα και αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 – 21 και οι άνεμοι σε διάφορες διευθύνσεις, θα στραφούν σε νοτιάδες 2 – 4 μποφόρ.

Το Σάββατο, βροχερό σκηνικό αναμένεται στα δυτικά. Στην Κέρκυρα οι βροχές θα είναι κατά διαστήματα πιο δυνατές, με τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο το μεσημέρι, πλησιάζοντας τους 23 – 25 βαθμούς.

Την Κυριακή, το σκηνικό θα γίνει πιο βροχερό σε περισσότερες περιοχές. Έτσι στα δυτικά, κεντρικά και νότια αναμένονται βροχές, ίσως να σημειωθούν και κάποιες πρόσκαιρες καταιγίδες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα