Κύπρος: Σε παραιτείται ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους - Αυτό είναι το ροζ βίντεο που τον έκαψε

Κύπρος: Σε παραιτείται ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους - Αυτό είναι το ροζ βίντεο που τον έκαψε

Διαδικασίες παρακολούθησης του λεγόμενου πρωθυπουργού του ψευδοκράτους δρομολογούνται στα κατεχόμενα, μετά τη δημοσιοποίηση ροζ βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Ερσάν Σανέρ. 

Η αρχή στην κρίση, που έρχεται από το κυβερνών κόμμα του ψευδοκράτους με επίκεντρο έναν από τους στενότερους συνεργάτες του λεγόμενου προέδρου, Ερσίν Τατάρ, έγινε με αναφορές στο twitter του δημοσιογράφου Ερκ Ατζαρέρ, ο οποίος μίλησε για γεγονότα που διαδραματίζονται στα κατεχόμενα και έγινε αλλά δεν έρχονται ποτέ στο φως της δημοσιότητας.

Αμέσως μετά ένας γνωστός επιχειρηματίας στα κατεχόμενα φαίνεται πως εξασφάλισε το βίντεο. Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην υπόθεση εμπλέκονται και ο Σεντάτ Πεκέρ, ο οποίος έχει επανειλημμένα αναφερθεί στον Ταγίπ Ερντογάν και σήμερα βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ κάνουν λόγο για νομικά κλώματα στη σύνθεση του νέου αποκαλούμενου κυβερνητικού σχήματος και αποδίδονται σ 'αυτά την παραγγελία του Σανέρ. 

Πάντως ο Ερσάν Σανέρ σε 10 μέρες επρόκειτο να παρουσιαστεί από τον Ταγίπ Ερντογάν ως νέος πρωθυπουργός των κατεχομένων, μετά την παράδοση της προηγούμενης «κυβέρνησης». Για τη διαδοχή του Σανέρ ακούστηκαν δύο ονόματα, αυτά του Ναζίμ Τσαβούσογλου και του Αλνάλ Εστέλ. Μετά την παραγγελία Σανέρ, οι «υπουργοί» του «κόμματος» θα παρακαθίσουν σε σύσκεψη ώστε να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα.

ΑΠΕ ΜΠΕ