Σάκης Αρναούτογλου: Σαββατοκύριακο με 10 μποφόρ - Προσοχή για πτώσεις δέντρων

Σάκης Αρναούτογλου: Σαββατοκύριακο με 10 μποφόρ - Προσοχή για πτώσεις δέντρων

Επιδείνωση του καιρού από το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου. Έρχονται άνεμοι έως και 10 μποφόρ. Τα χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας.
 
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, αλλά δεν θα έχει καμία σχέση με την κακοκαιρία της προηγούμενης εβδομάδας, τονίζει σε νέα του ανάρτηση ο Σάκης Αρναούτογλου.

Δείτε αναλυτικά τι έγραψε:

Από την ερχόμενη Τετάρτη το βράδυ πρώτα σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία και μέχρι την Παρασκευή σε πολλές περιοχές της κεντρικής και κυρίως της Βόρειας Ευρώπης προβλέπεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, οι ριπές των οποίων δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 80 με 90 χιλιόμετρα την ώρα (10 μποφόρ) οπότε και δεν αποκλείεται να υπάρξουν καθυστερήσεις σε αεροπορικές συνδέσεις! 
Σε τέτοιες ταχύτητες ανέμου, μεγαλύτερα κλαδιά δέντρων μπορούν να σπάσουν ενώ ιδιαίτερα αποδυναμωμένα δέντρα μπορεί και να πέσουν.

Η νέα αλλαγή του καιρού που αναμένεται στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο δεν είναι σε καμία περίπτωση συγκρίσιμη με την τελευταία κακοκαιρία, όμως λόγω του κορεσμένου από το πολύ νερό έδαφος, οι όποιες, έστω και λίγο δυνατές βροχές ή καταιγίδες, θέλουν όπως είναι λογικό κάποια προσοχή στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO