Κακοκαιρία Μπάλλος: Πρωτόγνωρες βροχοπτώσεις – Οι πρωταθλήτριες περιοχές. Βροχές και αύριο Σάββατο 

Κακοκαιρία Μπάλλος: Πρωτόγνωρες βροχοπτώσεις – Οι πρωταθλήτριες περιοχές. Βροχές  και αύριο Σάββατο 

Η κακοκαιρία Μπάλλος στο πέρασμα της σάρωσε όλη τη χώρα με έντονες βροχοπτώσεις 

Τα μέγιστα ύψη βροχόπτωσης

Πατήσια 155 mm - 400 mm

Αμαλιάδα 200 mm - 1.300 mm

Ιθάκη 375 mm -970 mm

Θάσος 275 mm - 710 mm

Λευκάδα 250 mm - 871mm

Κριέζα Εύβοιας 100 mm - 363 mm

Παλαιοχώρα Χανίων 65 mm -275 mm

Τριάντα νέα τόνοι νερό έπεσαν χθες στον Κηφισό.

Οι ειδικοί προειδοποιούν για δραματική επιδείνωση καιρικών φαινομένων.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Έβρεξε σε όλη την Ελλάδα εκτός από το Καστελλόριζο
Βροχή κατέγραψαν οι 413 από τους 414 ενεργούς μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr την Παρασκευή 15/10.

Μοναδικός σταθμός που δεν κατέγραψε βροχόπτωση ήταν αυτός του ακριτικού Καστελλόριζου. Το δίκτυο καλύπτει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας και καταγράφει με ακρίβεια, συνέπεια και συνέχεια όλες τις βασικές μετεωρολογικές παραμέτρους.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της βροχόπτωσης στη χώρα από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το απόγευμα της Παρασκευής 15/10.


 Όπως φαίνεται στον πίνακα που παρουσιάζει τους 8 σταθμούς του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, ο μεγαλύτερος όγκου νερού έπεσε στην Αμαλιάδα (121 χιλιοστά) και ακολούθησαν η Θάσος (78 χιλιοστά) και ο Πύργος (77 χιλιοστά).

Βροχές και καταιγίδες και αύριο Σάββατο 

Βροχές και καταιγίδες και αύριο Σάββατο που σταδιακά θα περιοριστούν σε ανατολικά τμήματα της χώρας, με παράλληλη άνοδο της θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν πλέον τα 6 Μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το μετέωρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Σάββατο αναφέρθηκαν οι βροχές και οι καταιγίδες που σταδιακά έως το απόγευμα θα περιορίζονται κυρίως στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στο Πελοπόννησο και στο Αιγαίο και μέχρι το βράδυ στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο.

 Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 10 έως 18, στη Θεσσαλία από 9 έως 19, στην Ήπειρο από 9 έως 21, στην Στερεά από 12 έως 21, στην Πελοπόννησο από 11 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 19, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 14 έως 19, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 21, στις Κυκλάδες από 15 έως 22, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 22 και στην Κρήτη από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Εκτός των βορείων ηπειρωτικών, η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται να σημειωθεί προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνετοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νόμιμες διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς ίδιες έντασης. Εξαίρεση αποτελεί ο Θερμαϊκός, όπου οι άνετοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και από το απόγευμα 4 έως 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 Μποφόρ.

 Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO