Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού την Κυριακή - Που θα χτυπήσει η Κακοκαιρία Αθηνά

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού την Κυριακή - Που θα χτυπήσει η Κακοκαιρία Αθηνά

Επιδείνωση του καιρού παρουσιάζεται την Κυριακή, με τοπικές ισχυρές καταιγίδες, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και στη συνέχεια θα επηρεάσουν τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η επιδείνωση πρέπει να παρουσιάζεται και την Κυριακή, με τοπικές ισχυρές καταιγίδες, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις.

Σε περιοχές που θα επηρεαστούν από τις καταιγίδες της Κυριακής (10/10/2021), συμπεριφέρονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Αύριο Κυριακή (10-10-2021) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες και τη βαθμιαία την Ήπειρο, τη δυτική Στερέα και τη δυτική Πελοπόννησο Το
Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (11-10-2021) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνεχίσουν στις προαναφερθείσες περιοχές, θα επεκταθούν στην κεντρική Στερεά και τη δυτική Θεσσαλία. Τα φαινόμενα θα εξασφάλισαν μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και τα κεντρικά και μέχρι το απόγευμα και στη Μακεδονία.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός στη χώρα θα παρουσιαστεί και νέα επιδείνωση στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα