Αθηνά: Πλημμύρες στην περιοχή Σπηλιά στην Κέρκυρα. Απαγορευτικό απόπλου σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά

Αθηνά: Πλημμύρες στην περιοχή Σπηλιά στην Κέρκυρα. Απαγορευτικό απόπλου σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά

Η κακοκαιρία Αθηνά -όπως ονομάστηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία- ξεκινάει να πλήττει τη χώρα από την Κέρκυρα, όπου από τα ξημερώματα της Πέμπτης (7/10), έως και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας αναμένονται σφοδρές βροχοπτώσεις, ενώ θα σημειωθούν και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους.

Η περιοχή της Σπηλιάς στην Κέρρκυρα αποτελεί από τις πρώτες περιοχές που στρέφονται τα βλέμματα όταν βρέχει για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με το corfutvnews.gr το πρωί η κατάσταση ήταν τραγική με την πλημμύρα κάνοντας απροσπέλαστη την περιοχή από τους διερχόμενους.

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, λόγω των ισχυρών ανέμων που έφερε η κακοκαιρία Αθηνά καιπνέουν από το πρωί στο Ιόνιο.

Το απαγορευτικό για τα πλοία των ακτοπλοϊκών γραμμών Ζακύνθος-Kυλλήνη και Κεφαλονιά-Κυλλήνη ισχύει έως τις 18:00, οπότε αναμένεται νέα ενημέρωση. 

Σύμφωνα με το meteo.gr κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 07/10 τα φαινόμενα στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά έντονα, με έμφαση στα νησιωτικά τμήματα του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Μακεδονία και στη Βορειοδυτική Θεσσαλία, όπου θα έχουν και αυξημένη διάρκεια.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη υετού (βροχές/καταιγίδες) έως τις βραδινές ώρες της Πέμπτης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα