Επέλαση της Αθηνάς: Έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά με θυελλώδεις νοτιάδες 7 - 9 μποφόρ

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα, Πέμπτη, σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το πρωί στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα, τη δυτική Μακεδονία και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα έντονα, η βροχόπτωση θα είναι ραγδαία και με διάρκεια και ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο Ιόνιο, λόγω και των σφοδρών ανέμων που θα πνέουν στην περιοχή.
Προς το βράδυ αναμένεται να βρέξει πρόσκαιρα και στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο. Η χώρα θα είναι χωρισμένη στα δύο, καθώς από τη μια, τη δυτική-βορειοδυτική μεριά αναμένονται οι ισχυρές βροχές. Από την άλλη, την νοτιοανατολική μεριά ο καιρός θα είναι καλύτερος, με περισσότερο ήλιο και χωρίς βροχές.

Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα, 19-22 βαθμούς στα βόρεια το μεσημέρι, 20-21 στα δυτικά και κεντρικά και 24-25 βαθμούς στα νότια. Στο Αιγαίο αναμένονται μέγιστες τιμές από 23-27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο, σε θυελλώδεις εντάσεις 7-8 μποφόρ με ριπές που πιθανόν να φτάσουν τα 9 μποφόρ και σταδιακή εξασθένηση αργά τη νύχτα. Βοριάδες στο Αιγαίο 3-5 μποφόρ, το απόγευμα νότιοι ασθενείς, στα βόρεια ανατολικοί λίγο πιο ενισχυμένοι, μέχρι και 5-7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται πρόσκαιρη συννεφιά, με βροχές αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βορειοανατολικοί, στρεφόμενοι σε νοτιοανατολικούς 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη άστατος θα είναι ο καιρός, με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου με ανατολικό άνεμοι 5-7 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα