Έρχεται νέος καύσωνας express και ισχυροί άνεμοι

Σήμερα Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος και ζεστός καιρός, καθώς θα ξεκινήσει ένας νέος καύσωνας - express. Η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, και στα ηπειρωτικά και στα νησιωτικά τμήματα. Μάλιστα στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου ο ήλιος θα κυριαρχήσει και για το υπόλοιπο της ημέρας.
Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Μάλιστα στα ορεινά της Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ωστόσο περιορισμένες σε έκταση.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει άνοδο σε όλη τη χώρα, με τα θερμόμετρα να δείχνουν 39 βαθμούς στα βόρεια, 38-39 στη δυτική Ελλάδα, 38-39 βαθμούς στα κεντρικά και νότια και τοπικά 40 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία. Ενώ στο Αιγαίο οι μέγιστες θα κυμανθούν κοντά στους 33-35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε βόρειο βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο, ήπιοι στα βόρεια 3-4 μποφόρ, θα ενισχύονται όσο κινούμαστε νοτιότερα, με ένταση μέχρι 6-7 και στην ανατολική και νότια Κρήτη και 8 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-38 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, στο Σαρωνικό θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αραιή συννεφιά τις μεσημβρινές ώρες, με μεγάλα διαστήματα με ήλιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-36 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

Σήμερα Αττική, Εύβοια, Αχαΐα, Ηλεία, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Σάμος, Ικαρία, Χίος, Ψαρά, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη διατρέχουν σήμερα μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα