Αττική: Οι καιρικές συνθήκες θα μοιάζουν αύριο με αυτές που επικράτησαν στην περιοχή του Ματιού

Αττική: Οι καιρικές συνθήκες θα μοιάζουν αύριο με αυτές που επικράτησαν στην περιοχή του Ματιού

Μετά το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στους πολίτες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε την κοινότητα για την κατάσταση λόγω των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε πολλές περιοχές.

Στο πλευρό του Νίκου Χαρδαλιά, βρέθηκε ο Αριστοτέλης Παπαδόπουλος, πύραρχος μετεωρολόγος του ΠΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο οι μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες μέρες μοιάζουν με αυτές που υπήρχαν στις 23 Ιουλίου του 2018 όταν και 102 άνθρωποι χάθηκαν στις φλόγες στο Μάτι Αττικής.

 «Διανύουμε τη δέκατη ημέρα ενός ισχυρού επεισοδίου καύσωνα που επηρεάζει όλη τη χώρα μας είναι ο χειρότερος, σε ένταση και διάρκεια, των τελευταίων 30 ετών. Η θερμοκρασία του αέρα και σήμερα ξεπέρασε τους 44-45 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η αυριανή μέρα χαρακτηρίζεται από την επίδραση ισχυρών ανέμων στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και την σταδιακή επικράτηση δυτικών ανέμων στα υπόλοιπα, ανατολικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες δυστυχώς μοιάζουν με εκείνες που επικράτησαν στην περιοχή του Ματιού Αττικής στις 23 Ιουλίου του 2018 και σε συνδυασμό με τον ισχυρό καύσωνα που επικρατεί αποτελούν συνθήκες ιδιαίτερα επικίνδυνες για την εξέλιξη των πυρκαγιών

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα