Εντείνεται ο καύσωνας σήμερα Δευτέρα. Πόσο θα διαρκέσει. Καύσωνας και τη νύχτα

Εντείνεται ο καύσωνας σήμερα Δευτέρα. Πόσο θα διαρκέσει. Καύσωνας και τη νύχτα

Καυτός αναμένεται ο καιρός σήμερα Δευτέρα (02/08) με τον καύσωνα να συνεχίζεται για ακόμη μία μερα.

Κορυφώνεται σήμερα και για τις επόμενες ημέρες ο παρατεταμένος και έντονος καύσωνας που πλήττει τη χώρα από την προηγούμενη εβδομάδα, αφού ο καιρός θα έχει θερμοκρασίες μέχρι και 47 βαθμούς!
Ηλιοφάνεια, υψηλές θερμοκρασίες, λίγη σκόνη από τη Β. Αφρική και τοπικές νεφώσεις στις ορεινότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας συνθέτουν το σκηνικό του καιρού.

Από σήμερα, η τροφοδότηση θερμών αερίων μαζών από την Αφρική αναμένεται να ενταθεί. Έτσι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω αισθητή άνοδο και μέχρι την Πέμπτη θα επικρατήσουν συνθήκες ακραίου καύσωνα, οι οποίες θα είναι πολύ δυσμενείς για τον πληθυσμό, γι’ αυτό συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται θα είναι της τάξης των 43-45 βαθμών κατά μέσο όρο, ενώ σε τοπικό επίπεδο, λόγω του αναγλύφου της χώρας και των μεταβολών της διεύθυνσης του ανέμου, ενδέχεται να φτάσουν τους 46-47 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία στη χώρα θα κυμανθεί από 37 ως 45 στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές. Βοριάδες παντού ως 6 μποφόρ στις περιοχές των Δωδεκανήσων.

Για την περιοχή της Αττικής αναμένουμε ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, η θερμοκρασία από 28 ως 42 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι μεταβλητοί ως 3-4 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια, η θερμοκρασία από 27-39 βαθμούς Κελσίου, νοτιάδες ως 4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Την Τρίτη, ο υδράργυρος ανεβαίνει περισσότερο με τον καύσωνα να κορυφώνεται, ενώ και οι νύχτες θα είναι δύσκολες, αφού ο υδράργυρος δε θα πέσει κάτω από τους 30 βαθμούς.

Σημειώνεται ότι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή (06/08), όπου και θα αρχίσει η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, ο καύσωνας θα μας ταλαιπωρεί με πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO