Καύσωνας. Τι θερμοκρασία θα έχουμε την Δευτέρα 2 Αυγούστου; Θερμοκρασία εδάφους 55°C

Καύσωνας. Τι θερμοκρασία θα έχουμε την Δευτέρα 2 Αυγούστου; Θερμοκρασία εδάφους 55°C

Καυτός αναμένεται ο καιρός και αύριο Δευτέρα (02/08) σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Γιάννη Καλλιάνο.
Ηλιοφάνεια, υψηλές θερμοκρασίες, λίγη σκόνη από τη Β. Αφρική και τοπικές νεφώσεις στις ορεινότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας συνθέτουν το σκηνικό του καιρού.

Η θερμοκρασία στη χώρα θα κυμανθεί από 37 ως 44 στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές. Βοριάδες παντού ως 6 μποφόρ στις περιοχές των Δωδεκανήσων.

Για την περιοχή της Αττικής αναμένουμε ηλιοφάνεια καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, η θερμοκρασία από 28 ως 41 βαθμούς Κελσίου, τοπικά 42. Οι άνεμοι μεταβλητοί ως 3-4 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια, η θερμοκρασία από 27-40 βαθμούς Κελσίου,νοτιάδες ως 4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Την Τρίτη ο υδράργυρος ανεβαίνει περισσότερο με τον καύσωνα να κορυφώνεται.

Θερμοκρασία εδάφους πάνω από 55°C (βαθύ κόκκινο χρώμα και λευκό) κατέγραψε στο κέντρο της Αθήνας drone του meteo.gr την που πέταξε πάνω από την πόλη την Κυριακή. 

Οι πτήσεις με drone πάνω από την Ακρόπολη και την πλατεία της Ομόνοιας έγιναν με χρήση θερμικής κάμερας, τις οποίες πραγματοποίησε η ομάδα Up Stories σε συνεργασία με το meteo.gr.

Καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το κύμα καύσωνα που πλήττει το σύνολο της χώρας, το φαινόμενο της Αστικής Θερμικής Νησίδας γίνεται καθημερινά ολοένα και πιο έντονο, ιδιαίτερα στην Αθήνα.  

Στα πλάνα του βίντεο φαίνεται μερικά στιγμιότυπα από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης όπου η θερμοκρασία εδάφους ξεπερνούσε τοπικά τους 55°C (βαθύ κόκκινο χρώμα και λευκό), όπως και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην Πλατεία Ομονοίας.

Την ίδια ώρα η θερμοκρασία αέρα σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο κέντρο της Αθήνας κυμαινόταν μεταξύ 36-37°C.

Οι υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας καταγράφηκαν στην άσφαλτο και σε στέγες παλαιών κτιρίων με κλιματιστικές μονάδες (άνω των 60°C), και οι μικρότερες τιμές στις προσόψεις νέων κτιρίων και στο νέο συντριβάνι της Πλατείας Ομονοίας (έως 35°C).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO