Καύσωνας μέχρι την άλλη Τετάρτη: Που και πότε θα ξεπερασουμε τους 40 βαθμούς;

Η μέρα θα ξεκινήσει με λιακάδα σε όλη τη χώρα. Στα ηπειρωτικά τμήματα, θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά, με τοπικές μπόρες, αρκετά περιορισμένες πλέον το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις πεδινές περιοχές ο καιρός θα παραμείνει καλός και μόνο στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα το μεσημέρι θα αναπτυχθούν λίγες αραιές νεφώσεις, που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές.

Υψηλές αναμένονται να είναι οι θερμοκρασίες το μεσημέρι, με 30-35 στα βόρεια, 37-38 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι μέγιστες στο Αιγαίο δε θα ξεπεράσουν τους 31-33 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε δυτικές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, στο Αιγαίο μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, μετά το μεσημέρι όμως αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα, με πιθανότητα βροχής στα πιο βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία από 23-34 βαθμούς με ήπιο νοτιά 2-3 μποφόρ.

Παρόμοιος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, αίθριος σε γενικές γραμμές και μόνο προς το μεσημέρι προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και μπόρες στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία από 22-33 και οι άνεμοι νότιοι ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Την Τετάρτη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια ,με τοπικές βροχές το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν διάφορες διευθύνσεις 3-5 και στα Δωδεκάνησα βοριάδες μέχρι 5-6 μποφόρ. Το χαρακτηριστικό της ημέρας θα είναι η ζέστη, καθώς η θερμοκρασία θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία. Έτσι αναμένονται το μεσημέρι της Τετάρτης θερμοκρασίες που θα πλησιάσουν τους 40-41 στην ηπειρωτική και λίγο πιο χαμηλές στο Αιγαίο με 33-35 βαθμούς Κελσίου.

Τα επίπεδα υγρασίας θα είναι μεγάλα όλες τις επόμενες μέρες , με αποτέλεσμα η αίσθηση δυσφορίας να είναι μεγάλη και η ζέστη να γίνεται αποπνικτική, σε συνδυασμό και με σκόνη από την Αφρική.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα