Ο καιρός σήμερα του Αγίου Πνεύματος. Πότε θα κορυφωθεί ο καύσωνας;

Ο καιρός σήμερα του Αγίου Πνεύματος. Πότε θα κορυφωθεί ο καύσωνας;

Σήμερα ο καιρός θα είναι σε γενικές γραμμές καλός. Από το πρωί θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, σκηνικό που θα διατηρηθεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο.
Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά πρόσκαιρα θα πυκνώσουν. Δε θα λείψει και η αστάθεια κατά τις μεσημβρινές ώρες, με μπόρες περιορισμένες στα ηπειρωτικά ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 32 στα βόρεια, 33 -35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και 28-30 βαθμούς Κελσίου οι μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου. Τις επόμενες μέρες η ζέστη θα είναι εντονότερη, με υψηλές θερμοκρασίες όχι μόνο μέσα στη μέρα, αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε δυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ. Στο Αιγαίο μεταβλητοί 2-4 και μόνο στα ανατολικά θα πνέει ένας βοριάς μέχρι 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει αρχικά ηλιοφάνεια, το μεσημέρι όμως προβλέπεται συννεφιά, με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά. Μικρής διάρκειας βροχή και άνευ ιδιαίτερης σημασίας. Η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου με ήπιο νοτιά στις γύρω θαλάσσιες περιοχές, 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο και το μεσημέρι προβλέπεται συννεφιά. Μικρή είναι η πιθανότητα να ψιχαλίσει μέσα στην πόλη, στα γύρω ορεινά όμως τις μεσημβρινές αναμένονται μπόρες. Η θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι νοτιοανατολικοί στο Θερμαϊκό, 2-4 μποφόρ.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται καύσωνας, με τις τιμές του υδράργυρου να προσεγγίζουν ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Κορύφωση του καύσωνα αναμένεται την προσεχή Κυριακή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα