Σάκης Αρναούτογλου: Προσοχή στα αστραπόβροντα - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Σάκης Αρναούτογλου: Προσοχή στα αστραπόβροντα - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Ο Σάκης Αρναούτογλου μίλησε για έντονα φαινόμενα. Συγκεκριμένα  ανέφερε για τον καιρό της Πέμπτης, πως θα παραμείνει άστατος σε πολλές περιοχές με έντονα φαινόμενα, όπως καταιγίδες, μπόρες και χαλάζι.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε στην ΕΡΤ και σημείωσε ότι τα φαινόμενα θα είναι ήπια τις πρωινές ώρες, στη συνέχεια θα γίνουν έντονα σε ορισμένες περιοχές, ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν μεν, αλλά δεν θα εξαφανιστούν.

«Από το νότιο Ιόνιο και νότια τμήματα της Στερεάς, ίσως μέσα και η Αττική, θα έχουν τις πρωινές κυρίως ώρες κάποια σύννεφα, τα οποία δεν αποκλείεται από το πρωί να δίνουν μπόρες ή τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη Ελλάδα η μέρα θα ξεκινήσει με λιακάδα, ενώ στη Κεντρική Μακεδονία δεν αποκλείεται να βγουν κάποια σύννεφα. Τις θερμές ώρες της ημέρας επιστρέφουν τα έντονα φαινόμενα, ενώ αρκετά από αυτά θα έχουν τοπικό χαρακτήρα», είπε χαρακτηριστικά.

 Παράλληλα, πρόσθεσε πως «η τοπικότητα του καιρού θα είναι χαρακτηριστική, όχι μόνο την Πέμπτη αλλά και τις επόμενες μέρες. Θέλει προσοχή στα αστραπόβροντα, δηλαδή στην έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Δεν αποκλείεται οι καταιγίδες να συνοδεύονται από χαλάζι και δυνατό άνεμο».

«Προς το βράδυ, ενώ τα φαινόμενα εκεί που θα εκδηλωθούν θα εξασθενήσουν, δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν εντελώς. Σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές από την Πελοπόννησο μέχρι και την Θράκη. δεν αποκλείεται να βγουν ξανά σύννεφα με τοπικές μπόρες», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

 Επίσης, αναφέρθηκε στο καιρό που θα επικρατήσει στην Αττική και τόνισε ότι «κατά την διάρκεια της νύχτας και τις πρωινές ώρες θα έχει κάποια συννεφιά. Δεν αποκλείεται μέσα στη νύχτα μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες να βγουν κάποιες τοπικές βροχές με την μορφή μπόρας. Προς το μεσημέρι τα ανοίγματα του καιρού θα μεγαλώσουν, αλλά θα συνεχιστεί η αστάθεια με κάποια τοπικά φαινόμενα. Το βράδυ ο καιρός θα ηρεμήσει, ενώ οι άνεμοι θα είναι 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία μεταξύ 20 και 27 βαθμών Κελσίου».

 Έπειτα, για την Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, είπε πως θα υπάρχει «κατά τόπους αυξημένη συννεφιά από το πρωί. Ίσως πρόσκαιρα εμφανιστούν τοπικές μπόρες. Τις θερμές ώρες της ημέρας θα βγουν τοπικές μπόρες, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα εξασθενούν αλλά δεν θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα είναι 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 19 και 28 βαθμών Κελσίου».

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα