Άστατος ο καιρός και την Πέμπτη - Βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα

Άστατος  ο καιρός και την Πέμπτη - Βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα

Βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις, αναμένονται για μια ακόμη μέρα αύριο. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Πέμπτη αναμένεται άστατος καιρός, με βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο, στη Δυτική, Στερεά, στην Ήπειρο και στη Μακεδονία. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ριπαίους ανέμους και σε ορισμένες περισσότερες από χαλαζοπτώσεις. Καταιγίδες επίσης θα εκδηλωθούν σε περιοχές της Κρήτης.
 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 30, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 33 βαθμούς, στην Ήπειρο από 12 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 29 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 31 και 32 βαθμούς Κελσίου, αντίστοιχα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί με ίδιες εντάσεις και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. 

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, δίνοντας τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα