Ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια όμως σταδιακά και από τα δυτικά προς ανατολικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα πρόσκαιρων, ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα υπάρχει για τα ορεινά ηπειρωτικά.
 
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 29, στη Θεσσαλία από 16 έως 31, στην Ήπειρο από 13 έως 26, στη Στερεά Ελλάδα από 14 έως 29, στην Πελοπόννησο από 14 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 27, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 29, στις Κυκλάδες από 17 έως 27, στα Δωδεκάνησα από 20 έως 30 και στην Κρήτη από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στη Θερμαϊκό και στις Σποράδες θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και από το απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. 

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα από νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα