Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Στροφή του καιρού με βροχές και καταιγίδες αναμένεται να δουν περιοχές της χώρας σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Σάκης Αρναούτογλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σάκης Αρναούτογλου μιλά για βροχές και καταιγίδες που θα διαρκέσουν μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας, αναφέρντας αναλυτικά:

 «βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών απόψε Κυριακή, και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το ξημέρωμα της Δευτέρας στις περισσότερες περιοχές της Θράκης (νησιά Θρακικού-Λήμνος και ισχυρές), Μακεδονίας (συμπεριλαμανομένης και της Θεσ/νικης- Χαλκιδική) , στα βορειότερα τμήματα της Ηπείρου και στη βορειοδυτική- βόρεια και ανατολική Θεσσαλία!

 Άστατος ο καιρός τη Δευτέρα στην Αττική κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας με διάσπαρτες μπόρες ή καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται απο ισχυρό άνεμο ή και πολύ τοπικά κι από χαλάζι! Στις Κυκλάδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου η πιθανότητα για μπόρες το πρωί της Τρίτης είναι μεγάλη!".

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Κυριακή από την ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ βαθμιαία θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και από τη νύχτα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς θα συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στα ορεινά. Κατά την διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα στην Θεσσαλία θα ενταθούν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις βαθμιαία παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Από αργά το απόγευμα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τη νύχτα στα βορειότερα τμήματα θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες ενώ στα νότια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα