Χαλάει ο καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες

Χαλάει ο καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες

Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα της Τετάρτης. Νεφώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο στη συνέχεια της ημέρας θα επεκταθούν και στο Αιγαίο. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων υπάρχει κυρίως για την Ήπειρο έως το πρωί και για τη Θράκη από το μεσημέρι. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.


Στην Αττική ο καιρός δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Νεφώσεις αναμένονται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ, όμως από το πρωί έως το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις από το πρωί με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί ίδιας έντασης με μικρή ενίσχυση προς το τέλος της ημέρας. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς.


Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 5 έως 20, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 8 έως 22, στην Ήπειρο από 5 έως 16, στη Δυτική Στερεά από 8 έως 17, στην Ανατολική Πελοπόννησο από 10 έως 23, στη Δυτική Πελοπόννησο από 10 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 20, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 12 έως 19 και στην Κρήτη από 10 έως 22 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου, στα δυτικά ηπειρωτικά και κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος της ημέρας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως από το απόγευμα και από βορρά προς νότο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

 Σήμερα, Τρίτη, ιδιαίτερα ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι πνέουν στη Κρήτη, οι οποίοι λειτουργούν ως καταβάτες στις υπήνεμες πλευρές των ορεινών όγκων του νησιού, ανεβάζοντας κατά μερικούς βαθμούς τη θερμοκρασία. Χαρακτηριστική είναι η άνοδος της θερμοκρασίας στις βόρειες περιοχές της Κρήτης. Το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στην Κρήτη κατέγραψε τις ισχυρότερες ριπές ανέμου έως το πρωί σήμερα στη Φινοκαλιά Λασιθίου (134 χλμ/ώρα) και στο Σταλό Χανίων (111 χλμ/ώρα).

Η υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε το πρωί στα Φαλάσαρνα Χανίων, όπου έφθασε τους 29,2 βαθμούς Κελσίου. Ακολούθησαν το κέντρο της πόλης και ο Νεροκούρος Χανίων(από 28,4), οι Άγιοι Πάντες Χανίων (28,1), το Κολυμπάρι (27,6) και το Ακρωτήρι Χανίων (27,6).

Πηγή πληροφοριών: meteo.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα