Συννεφιά, αφρικανική σκόνη και λασποβροχές σήμερα Τρίτη 6 Απριλίου

Συννεφιά, αφρικανική σκόνη και λασποβροχές σήμερα Τρίτη 6 Απριλίου

Σήμερα η μέρα θα ξεκινήσει με αυξημένη συννεφιά.
Ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται στο νότιο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, λιγότερα τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο θα περιοριστούν στο εσωτερικό της και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Για άλλη μια μέρα αναφέρομαι σε λασποβροχές λόγω και της μεταφοράς στην ατμόσφαιρα σκόνης από την Αφρική. Αυτή είναι η εικόνα για το πρώτο μισό της ημέρας.

Από το μεσημέρι φαίνονται μεγαλύτερα ανοίγματα του καιρού, περισσότερος ήλιος, όμως θα βρέξει μέσα στη νύχτα σε περιοχές στη δυτική Ελλάδα, κυρίως στην Ήπειρο και δυτική Στερεά.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε μικρή άνοδο, θα φτάσει τους 16-17 στα βόρεια, 20-23 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, 20-21 οι μέγιστες στο Αιγαίο, όμως αρκετά υψηλές τιμές περιμένουμε στην Κρήτη λόγω του νοτιά φτάνοντας στα βόρεια παράλια τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί 4-6 μποφόρ, στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί 4-6 και στα νότια και ανατολικά πολύ ισχυροί 7-8 μποφόρ, θα υποχωρήσουν μέσα στη νύχτα.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί , οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες πιθανόν να δώσουν ένα ψιλόβροχο στα βόρεια και δυτικά κυρίως
του νομού.

Η θερμοκρασία από 12-22 , και οι άνεμοι βόρειοι 3-5 τοπικά και 6 μποφόρ.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος με συννεφιά και μέτριας έντασης βροχές μέχρι το απόγευμα, στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία από 9-17 , νότιοι άνεμοι στην περιοχή 2-4 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα