Τι λένε οι μετεωρολόγοι για την Κακοκαιρία Μήδεια; Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα

Τι λένε οι μετεωρολόγοι για την Κακοκαιρία Μήδεια; Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα

Θα συνεχιστούν για τις επόμενες δύο μέρες οι χιονοπτώσεις που έφερε η κακοκαιρία Μήδεια, αλλά θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ακόμα και στις πεδινές περιοχές

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου επικεντρώθηκε στον καιρό της Αττικής. Όπως έγραψε, πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια του νομού, ενώ αναμένονται μπόρες χιονιού και στο κέντρο της Αθήνας.

Γράφει χαρακτηριστικά:

«Φίλες και φίλοι από την Αττική! Πολλά και αναμενόμενα είναι τα ερωτήματά σας όσον αφορά στην εξέλιξη του καιρού στο λεκανοπέδιο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, γενικότερα! Εχουμε και λέμε,λοιπόν!

Τα τελευταία στοιχεία θέλουν τις χιονοπτώσεις να πυκνώνουν στα βόρεια και υπερβόρεια προάστια τις επόμενες ώρες (βραδινές-νυχτερινές ώρες της Κυριακής) και θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το ξημέρωμα περίπου της Δευτέρας, δίνοντας μάλιστα και αξιόλογες χιονοστρώσεις. Θα πρέπει να εξασθενήσουν προς το μεσημέρι και περίπου έως και το απόγευμα της Δευτέρας.

Αναμένεται όμως να ενταθούν, αυτή τη φορά περισσότερο, χοντρικά από αργά το βράδυ της Δευτέρας και να κρατήσουν έως περίπου και το απόγευμα της Τρίτης, ενώ αρκετά πιο εξασθενημένες θα διατηρηθούν μέχρι και το ξημέρωμα της Τετάρτης για να σταματήσουν από κει και μετά.

Όσον αφορά στην υπόλοιπη Αττική και το κέντρο της Αθήνας, μπόρες χιονιού αναμένονται μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας. Ανοίγματα του καιρού ακόμα και με διαστήματα ηλιοφάνειας θα υπάρξουν κατά πάσα πιθανότητα από κει και μετέπειτα και περίπου μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας, όμως από αργά το βράδυ της Δευτέρας προβλέπονται και πάλι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα και κατά τόπους μάλιστα πυκνές (οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν και αξιόλογη χιονόστρωση) και να κρατήσουν κατά διαστήματα έως περίπου και το απόγευμα της Τρίτης, με σταδιακή βελτίωση από κει και μετά και μικρή πιθανότητα να ξαναχιονίσει για λίγο αργά τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη!

Η θερμοκρασία σε όλη την Αττική θα παρουσιάσει αισθητή πτώση τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη, με μέγιστες τιμές τους τρεις με πέντε βαθμούς στα πεδινά και παραθαλάσσια και γύρω στο μηδέν στα βόρεια και υπερβόρεια προάστια! Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξουν φυσικά λεπτομέρειες και μέσα από τη σελίδα μου στο Facebook .

Θα συνεχιστούν για τις επόμενες δύο μέρες οι χιονοπτώσεις που έφερε η κακοκαιρία Μήδεια, αλλά θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ακόμα και στις πεδινές περιοχές σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία σχετικά με την κακοκαιρία Μήδεια - Όχι περιττές μετακινήσεις

Στη βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Στην Αττική, όπως είπε, έγινε το πρώτο πέρασμα χιονοπτώσεων, ωστόσο αυτές θα συνεχιστούν στα βόρεια προάστια.

Από το βράδυ της Δευτέρας, όμως, μέχρι το βράδυ της Τρίτης, «έρχεται η ώρα της Αττικής» όπως είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.

Ανέφερε ότι οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν το νομό, ωστόσο αξιόλογη χιονόστρωση θα δούμε στα βόρεια προάστια. «Θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας. Αύριο θα είναι ένας καθαρός χιονιάς για την Αττική» είπε.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Στην Αττική θα έχουμε χιονοκύματα, με ανοίγματα

Από σήμερα το βράδυ και κυρίως το πρωί της Τρίτης θα χτυπήσει το δεύτερο και βασικότερο κύμα της κακοκαιρίας Μήδεια σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη. «Ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει στους -18 στην Ήπειρο» ανέφερε.

«Στην Αττική θα έχουμε χιονοκύματα, με ανοίγματα κατά διαστήματα, σήμερα, όμως από το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Αύριο, Τρίτη, μπορεί να δούμε χιονοπτώσεις και σε κεντρικές περιοχές, αν το επιτρέψουν οι άνεμοι, που θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ» ανέφερε στο OPEN.

Οι χιονοπτώσεις του δεύτερου κύματος της κακοκαιρίας, εστιάζονται κυρίως στην περιοχή της ανατολικής Στερεάς, την Αττική και τη Βοιωτία, προς την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική και νότια Θεσσαλία, την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο και σιγά σιγά θα επεκτείνονται και προς την περιοχή της Κρήτης.
 Η πρόγνωση για Τρίτη και Τετάρτη

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου

Στα δυτικά θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Στα βόρεια λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις όπως αναφέρει το δελτίο καιρού της ΕΜΥ.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις οι
οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια,
τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα ορεινά
και ημιορεινά της Κρήτης και βαθμιαία και σε περιοχές της Κρήτης με
χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6
μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με
την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7
με 9 και στο Αιγαίο τοπικά έως 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί
παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα
είναι κατά τόπους ολικός.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου

Στη δυτική και βόρεια χώρα γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις που το
βράδυ θα αυξηθούν.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στην
Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες,την Κρήτη,
τα νησιά του ανατολικού Αιγίου και τα Δωδεκάνησα, που θα είναι
πρόσκαιρα πυκνές τις πρωινές ώρες στα ορεινά και τα ημιορεινά της
Κρήτης. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα περιοριστούν στις
νοτιότερες περιοχές και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5
μποφόρ. Στα ανατολικά 6 με 7, στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ και τις
πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά πιθανώς έως 10 μποφόρ, με βαθμιαία
εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά, ωστόσο θα
διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά
και βόρεια ισχυρός.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα