Ο Λέανδρος πέρασε, αλλά μας άφησε τσουχτερό κρύο. O καιρός την Τρίτη

Ο Λέανδρος πέρασε, αλλά μας άφησε τσουχτερό κρύο. O καιρός την Τρίτη

Ο Λέανδρος πέρασε, αλλά μας άφησε εκτός από χιόνια και το τσουχτερό κρύο. Χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί, χαμηλές θερμοκρασίες το μεσημέρι και παγετό ολικό ειδικά στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά την Τρίτη στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με αρκετή ηλιοφάνεια. Τοπικές νεφώσεις στη Θράκη και στα ανατολικά ηπειρωτικά το πρωί , γρήγορα θα διαλυθούν. Μάλιστα στα ανατολικά ηπειρωτικά ίσως το πρωί δούμε λίγες παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στο νομό Μαγνησίας και σε κεντρική και
ανατολική Στερεά , αλλά γρήγορα θα σταματήσουν. Στο Ιόνιο τοπικές βροχές.

Για τα νησιά του Αιγαίου, προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο με λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Μετά το απόγευμα όμως οι όποιες βροχές θα μετατοπιστούν προς τα νοτιοανατολικά και θα υποχωρήσουν.

Το κρύο θα παραμείνει με τη θερμοκρασία να μην αλλάζει από τα επίπεδα των τελευταίων ημερών. 5 βαθμούς στα βόρεια, 7-10 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και 10-12 στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι βορειοδυτικοί. Στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο σε παρόμοιες εντάσεις 4-6 και στα Δωδεκάνησα 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί, με πιθανότητα για λίγες βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά και ηλιοφάνεια στη συνέχεια. Η θερμοκρασία από -1…7 και οι άνεμοι βόρειοι 4-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις το πρωί. Η θερμοκρασία από -4..4, με ανέμους βόρειους στο Θερμαϊκό 4-6 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , την Τετάρτη ο καιρός θα είναι καλός και μόνο μετά το απόγευμα στα δυτικά θα συννεφιάσει και θα βρέξει τοπικά στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ,αλλά θα παραμείνει το κρύο, με μέγιστες τιμές το μεσημέρι κοντά στους 9-12 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε δυτικές διευθύνσεις στα πελάγη 4-5 και στα Δωδεκάνησα μέχρι 6-7 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Πέμπτη στα δυτικά βορειοδυτικά περιμένουμε βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά των περιοχών αυτών. Στην υπόλοιπη χώρα, θα αναπτυχθούν νεφώσεις που ίσως δώσουν και λίγες βροχές στα Δωδεκάνησα.

Την Πέμπτη θα ζεσταθούμε λίγο περισσότερο, με θερμοκρασίες το μεσημέρι κοντά στους 14-15 βαθμούς και δυτικούς ανέμους 4-5 στο Ιόνιο 6-7 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα