Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες στα νότια - Πού κινείται η κακοκαιρία

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα με βροχές και καταιγίδες, ενώ αναμένεται ενίσχυση των ανέμων και χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Οπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, η κακοκαιρία ήδη πλήττει τη νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, ενώ θα χτυπήσει τις επόμενες ανατολικά και θα δώσει μεγάλα ύψη βροχής στα νότια νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Παράλληλα, το βαρομετρικό που έχει δημιουργηθεί φέρνει χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς βοριάδες μέσα στο Αιγαίο.

Τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία θα χτυπήσει στα νότια παράλια της Πελοποννήσου, στη Νότια Κρήτη και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο με βροχές και καταιγίδες. Βορειότερα τα φαινόμενα θα είναι ηπιότερα, ωστόσο, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας κι ενδέχεται να χιονίσει ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως στη Θράκη.

Ταυτόχρονα, ενισχύονται οι βοριάδες στο Αιγαίο που θα πνέουν με μεγάλες εντάσεις 7-8 μποφόρ. Από το βράδυ της Δευτέρας κι όσο περνά η Τρίτη, η κακοκαιρία θα απομακρύνεται για να επανέλθει ένα δεύτερο κύμα.

Από την Τετάρτη και μετά το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας θα κινηθεί και πάλι από τα ανατολικά προς τα δυτικά, και θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας με βροχές και καταιγίδες μέχρι και την Παρασκευή.

opentv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα