Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Η κακοκαιρία που εκδηλώνεται στη νότια νησιωτική χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, θα συνεχιστεί και σήμερα Τετάρτη (21-10-2020), ενώ εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται σταδιακά από την Πέμπτη (22-10-2020).

Πιο συγκεκριμένα, θα επηρεαστούν:

1. Η Κρήτη μέχρι τις βραδινές ώρες της Πέμπτης.

2. Οι Κυκλάδες, κυρίως οι δυτικές, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης.

3. Τα Δωδεκάνησα μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο ο καιρός και σήμερα, με δυνατούς κατά τόπους ανέμους και αρκετό νερό από τις Κυκλάδες και νοτιότερα. Στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αυξημένες συννεφιές με βροχές, ενώ καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, θα εκδηλώνονται στα πιο νότια θαλάσσια τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται ήπιες καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές συννεφιές.

Νωρίς το πρωί παρατηρούνται χαμηλές θερμοκρασίες με το Νευροκόπι να έχει μόλις 1 βαθμό, σε Φλώρινα, Γιάννενα 4 και 7 βαθμοί, αντίστοιχα, ενώ κατεβαίνοντας νοτιότερα, ο υδράργυρος το πρωί δείχνει από 15-18 βαθμούς. Σε ό,τι αφορά στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν κατά τη διάρκεια της μέρας, αρκετές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από τις Κυκλάδες και προς τα κάτω με την Κρήτη να πλήττεται ιδιαίτερα. Χαλάζι, κεραυνοί, ακόμα και υδροστρόβιλοι είναι πιθανόν να συνοδεύσουν τα φαινόμενα.

Στην Αττική θα έχουμε πρόσκαιρες βροχές, κυρίως ανατολικά και νότια τμήματα με δυνατούς ανέμους ειδικά στα ανατολικά, που θα προσεγγίζουν τα επτά μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται τοπικές συννεφιές, με μέτριας έντασης ανέμους και θερμοκρασία γύρω στους 20-21 βαθμούς.

Στο νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο θα επικρατούν μέτριας έντασης νοτιάδες κι αναμένονται δυνατές βροχές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα