Κλέαρχος Μαρουσάκης: Νεότερα στοιχεία για την πορεία και εξέλιξη του Μεσογειακού κυκλώνα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Νεότερα στοιχεία για την πορεία και εξέλιξη του Μεσογειακού κυκλώνα

Η κακοκαιρία Ιανός βρίσκεται προ των πυλών και μάλιστα με... άγριες διαθέσεις και ο μετεωρογλόγος, Κλέαρχος Mαρουσάκης, το πρωί της Πέμπτης μέσω του OPEN TV για το πότε και πού θα εκδηλωθούν τα έντονα φαινόμενα τα οποία φέρνει ο εσογειακός κυκλώνας Ιανός.

Αργότερα, με μια ανάρτησή του στο facebook, ανέλυσε και την πορεία της κακοκαιρίας στη χώρα μας, όπως και την πρόγνωση του καιρού στη χώρα μας μέχρι και την Κυριακή.

Ετσι, λοιπόν, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο κυκλώνας θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες το κεντρικό και νότιο Ιόνιο -ήδη συμβαίνει- και στη συνέχεια θα εισέλθει στον ηπειρωτικό κορμό της Ελλάδας χτυπώντας δυτική και κεντρική Στερεά, τα νοτιότερα τμήματα της Θεσσαλίας - Ηπείρου καθώς επίσης τη δυτική και μέρος της βόρειας Πελοποννήσου.

Η ανάρτηση Κλέαρχου Mαρουσάκη

ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧEIA ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Προ των πυλών της χώρας μας βρίσκεται πλέον ο Μεσογειακός κυκλώνας ο οποίος τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένεται να λάβει την τελική του μορφή μέσα στη θάλασσα του κεντρικού Ιονίου πελάγους. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των μετεωρολογικών μας μοντέλων τα οποία πρώτα δείξανε τον σωστό δρόμο στην προσέγγιση του φαινομένου τη στιγμή που άλλοι φορείς καθησύχαζαν λόγω του πανικού που και καλά προκάλεσε η αρχική μας δημοσίευσή (τώρα τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμάζευτα και δεν έχουν καν το θάρρος να μιλήσουν για Μεσογειακό κυκλώνα και δε νομίζω ότι θα το κάνουν), ο κυκλώνας θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες το κεντρικό και νότιο Ιόνιο και στη συνέχεια θα εισέλθει στον ηπειρωτικό κορμό χτυπώντας δυτική και κεντρική Στερεά, τα νοτιότερα τμήματα της Θεσσαλίας - Ηπείρου καθώς επίσης την δυτική και μέρος της βόρειας Πελοποννήσου. 

Από εκεί και μετά και αλληλεπιδρώντας με την οροσειρά της Πίνδου και με την ξηρά γενικότερα θα μετατραπεί σε ένα καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα "θελήσει" να κρατήσει τις "δυνάμεις του" οπότε και θα κινηθεί γύρω γύρω από την Πελοπόννησο η οποία και θα χτυπηθεί αρκετά στο σύνολό της. Στη φάση αυτή θα επηρεαστεί και η Αττική για την οποία σημειώνουμε τα παρακάτω....

Από το βράδυ περίπου της Παρασκευής και μέχρι το πρωί του Σαββάτου αναμένουμε αρκετές βροχές και προς τα δυτικότερα καταιγίδες με ανατολικό νοτιοανατολικό άνεμο. Τα φαινόμενα δεν δείχνουν να είναι σε θέση να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα με εξαίρεση ίσως τα δυτικότερα τμήματα που βλέπουν προς Πελοπόννησο. Στη συνέχεια ο άνεμος θα στραφεί σε βορειοανατολικό οπότε ο καιρός θα γίνει πιο σταθερός που σημαίνει ότι οι βροχές θα είναι γενικά ήπιες και μάλιστα από το απόγευμα - βράδυ του Σαββάτου και μετά θα υποχωρήσουν. 

Τώρα, μέσα στην Κυριακή το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς το νοτιοδυτικό Αιγαίο και θα ξαναοργανωθεί χτυπώντας πλέον τις Κυκλάδες με έμφαση τα δυτικά τμήματα, την Κρήτη και στο τελείωμα της όλης αυτής εξέλιξης τα Δωδεκάνησα για να "σβήσει" πλέον. 

Όλα τα παραπάνω αποτυπώνονται στα επισυναπτόμενα βίντεο όπου στο μεν πρώτο αποτυπώνεται ο άνεμος και στο δεύτερο τα ύψης βροχής. 

Να είστε όλες και όλοι καλά και σας ευχαριστώ για την προσοχή σας!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα