Που βρίσκεται τώρα ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός - Πότε θα χτυπήσει την Ελλάδα

Που βρίσκεται τώρα ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός - Πότε θα χτυπήσει την Ελλάδα

Κατάσταση συναγερμού επικρατεί σε ολόκληρη την Ελλάδα για την επέλαση του μεσογειακού κυκλώνα Ιανού. Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και η ΕΜΥ ο Ιανός θα πλήξει την χώρα από την Πέμπτη έως και την Κυριακή.

Που βρίσκεται όμως τώρα ο Ιανός;

Σύμφωνα με τα δορυφορικά μετεωρολογικά κέντρα αυτή την στιγμή (βράδυ Τετάρτης) βρίσκεται στην Μεσόγειο νοτίως της Ιταλίας, ανατολικά της Μάλτας και βορειοανατολικά της Λιβύης

 

Η θέση του Ιανού το βράδυ της Τετάρτης (ΩΡΑ 19:30 Ανατολικά της Μάλτας)

Στην χώρα μας θα γίνει αισθητή η παρουσία του από το απόγευμα της Πέμπτης με τις πρώτες περιοχές να είναι: Το νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο -κυρίως τα δυτικά τμήματά της. Η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά, η Ιθάκη, η Ηλεία και η Μεσσηνία, αναμένεται να χτυπηθούν πρώτες από τον Ιανό. Την Παρασκευή το φαινόμενο θα επηρεάσει την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, αλλά και την Αττική και την Εύβοια, όπου τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ισχυρά και να έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια. Σύμφωνα με το Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, από το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται να επηρεαστούν και οι Κυκλάδες, ενώ το Σάββατο είναι πιθανόν να επηρεαστεί και η Κρήτη.

Απόγευμα Πέμπτης 17/9

Νωρίτερα σήμερα η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ανέφερε:

Κακοκαιρία θα επικρατήσει στην κεντρική και νότια Ελλάδα από το απόγευμα της Πέμπτης (17-09-2020) που θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

Την Πέμπτη (17-09-2020) από το απόγευμα, στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά τμήματα της.

Την Παρασκευή (18-09-2020) στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι δυτικές Κυκλάδες. Στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.

Το Σάββατο (19-09-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

 

ieidiseis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα