Σάκης Αρναούτογλου: Προειδοποίηση για σφοδρή κακοκαιρία τις επόμενες μέρες

Σάκης Αρναούτογλου: Προειδοποίηση για σφοδρή κακοκαιρία τις επόμενες μέρες

Η κακοκαιρία Ιανός βρίσκεται προ τω πυλών με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, να προειδοποιεί για πιθανό κίνδυνο εμφάνισης ακόμη και πλημμυρικών φαινομένων.

Θέλει προσοχή γιατί πολλά προγνωστικά μοντέλα, θέλουν μεγάλα ύψη βροχής να πέφτουν σε πολλά μέρη της Ελλάδας, τονίζει ο ίδιος Εξηγεί δε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης, προς το ξημέρωμα της Παρασκευής, αναμένονται τα έντονα φαινόμενα της πρώτης φάσης, ενώ την Παρασκευή αναμένεται γενικευμένη κακοκαιρία για πολλές περιοχές.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του Ιανού, όπως βάφτισε την κακοκαιρία το ΕΑΑ-meteo, θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στο Ιόνιο και στα νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, οι καταιγίδες κατά τόπους και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, ιδιαίτερα σε θαλάσσια τμήματα, όπου ενδέχεται να φτάσουν σε επίπεδα θύελλας, αναφέρει από την πλευρά του το meteo.gr.

Οι επιστήμονες του Αστεροσκοπείου επισημαίνουν ότι λόγω της αβεβαιότητας που παρουσιάζουν οι προγνώσεις κατά τις μεταβατικές εποχές και λόγω της παρούσας θέσης της ατμοσφαιρικής διαταραχής, καθώς βρίσκεται πάνω από θάλασσα, δεν είναι ακόμα σαφής η τροχιά που θα ακολουθήσει πάνω από τη χώρα μας.

Επίσης δεν είναι ακόμα σαφές αν ο «Ιανός» θα αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά και αν θα πληροί τις προϋποθέσεις, ώστε να χαρακτηριστεί Μεσογειακός Κυκλώνας (βαρομετρικό χαμηλό γνωστό ως Medicane από την ένωση των λέξεων Mediterranean και hurricanes), κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να αποκλειστεί.

 

ieidiseis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα