Θάλεια τέλος αλλά έρχονται άνεμοι 7 μποφόρ και μπόρες στα δυτικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη

Για αύριο Δευτέρα, σύμφωνα με το EAA-meteo, η πρόγνωση αναφέρει ότι θα έχουμε στην Ελλάδα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες αναμένονται κατά περιόδους στα δυτικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ άνεμοι έως 7 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20 έως 26, στη Θεσσαλία από 20 έως 34, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 21 έως 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 35, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 20 έως 33, στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου από 23 έως 30 και στην Κρήτη από 18 έως 31

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις, 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 έως 5 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα, 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις, 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς.

«Θάλεια»... τέλος

Η κακοκαιρία «Θάλεια» φαίνεται να μετατοπίζεται νότια και να εξασθενεί, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN TV, Κλέρχο Μαρουσάκη. Τις επόμενες ώρες στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας δεν περιμένουμε έντονα φαινόμενα κι ό,τι κακό ήταν να γίνει, έγινε μιας και τα φαινόμενα είναι πλέον εξασθενημένα και «σβήνουν» κινούμενα ανατολικότερα. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται πλέον, μόνο στους δυνατούς βοριάδες στο Αιγαίο που θα προσεγγίζουν από απόψε και τις επόμενες ημέρες τα 7 και 8 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα