Κακοκαιρία Θάλεια: Έπεσαν 300 χιλιοστά βροχής σε 8 ώρες στη Στενή Ευβοίας

Κακοκαιρία Θάλεια: Έπεσαν 300 χιλιοστά βροχής σε 8 ώρες στη Στενή Ευβοίας

Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου 08/08 προς Κυριακή 09/08 σε αρκετές περιοχές της χώρας. 

Τα φαινόμενα ήταν πολύ ισχυρά σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο σταθμό της Στενής Ευβοίας καταγράφηκαν 300  χιλιοστά βροχής σε μόλις 8 ώρες. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η βροχή που κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr έως το πρωί της Κυριακής 09/08, πέμπτης και τελευταίας ημέρας της «Θάλειας».

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από την αρχή των φαινομένων, αργά το βράδυ του Σαββάτου 08/08, έως το πρωί της Κυριακής 09/08, στη Σέττα Ευβοίας καταγράφηκαν 183 χιλιοστά, στην Αυλίδα 66 χιλιοστά και στο Θεολόγο Φθιώτιδας 83 χιλιοστά βροχής. Σημειώνουμε εδώ ότι λόγω των διακοπών ρεύματος και προβλημάτων στα δίκτυα επικοινωνίας, μετεωρολογικοί σταθμοί μας στις πληγείσες περιοχές (πχ Ψαχνά Ευβοίας) είναι εκτός λειτουργίας. Η επαναφορά τους αναμένεται να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε θα μπορέσουμε να έχουμε νεότερα στοιχεία για τις βροχοπτώσεις στις περιοχές αυτές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα