Καύσωνας με 40άρια αυτή την εβδομάδα - Ποια μέρα θα είναι η πιο θερμή

Εβδομάδα... καύσωνα είναι αυτή διανύουμε, η τελευταία του Ιουλίου, καθώς η θερμοκρασία μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κινηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα, αγγίζοντας σε περιοχές της χώρας ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο, καθ' όλη σχεδόν τη διάρκεια της αυριανής ημέρας, της Τρίτης, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με λίγες αραιές νεφώσεις στις ηπειρωτικές περιοχές.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 28 Ιουλίου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες. Τις θερμές ώρες της ημέρας κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα τοπιών όμβρων στα βορειοανατολικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 37, στην Ήπειρο από 17 έως 37 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 16 έως 38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 36 βαθμούς, με εξαίρεση τη Νότια Πελοπόννησο όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 35, και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 34 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν ασθενείς άνεμοι και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 1 με 2 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς

Στα ύψη ο υδράργυρος όλη την εβδομάδα

Ίδιο το σκηνικό του καιρού την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη αναμένεται μια αξιόλογη θερμή εισβολή που θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι δύσκολες ημέρες θα είναι και οι τρεις τελευταίες του μήνα (29, 30 και 31), ενώ η άνοδος της θερμοκρασίας θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην ανατολική, κυρίως, Ελλάδα, καθώς ο υδάργυρος θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τους 39 βαθμούς. Κανονικός καύσωνας δηλαδή, λίγο πριν μας υποδεχτεί ο Αύγουστος.

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την άνοδο της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τις τάσεις καιρού για τις 29, τις 30 και τις 31 Ιουλίου

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα