Μελτέμι 100 χιλιομέτρων στο Αιγαίο - Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σάββατο

Μελτέμι 100 χιλιομέτρων στο Αιγαίο - Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σάββατο

Ισχυρές ριπές βορείων ανέμων καταγράφηκαν την Παρασκευή 24/07 στο Αιγαίο και σε παράκτιες προς αυτό περιοχές. Η ισχυρότερη εξ αυτών σημειώθηκε στην Παξιμάδα Καρύστου και ήταν ίση με 100 χλμ/ώρα ενώ ακολούθησε το Πόρτο της Τήνου με 87 χλμ/ώρα.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές έως το απόγευμα της Παρασκευής 24/07.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Πιο αναλυτικά και όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί, η μέγιστη έντασή του, η οποία αναμένεται το μεσημέρι και απόγευμα, θα φτάσει τα 7 έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία, που θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, θα φτάσει τους 36-38 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Η διατήρηση των ενισχυμένων ανέμων στο Αιγαίο έχει ως αποτέλεσμα την διατήρηση σε υψηλά επίπεδα του κίνδυνου πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον Καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη CFWI, και όπως φαίνεται στο σχετικό χάρτη, υπάρχει υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς κυρίως στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και στο Αιγαίο. Ο Καναδικός πυρομετεωρολογικός δείκτης CFWI υπολογίζεται από Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και περιλαμβάνεται στις υπηρεσίες και προϊόντα που αναπτύχτηκαν στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Drought and fIre ObServatory and eArly waRning systeM (DISARM).

Στους 35 βαθμούς το Σάββατο το θερμόμετρο

Λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται το Σάββατο και άνεμοι έως 7 μποφόρ κατά τόπους στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης στα ηπειρωτικά θα είναι σχετικά αυξημένες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και τοπικά από το μεσημέρι έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 35, στη Θεσσαλία από 20 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 34, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 21 έως 33 και τοπικά έως 34-35, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 21 έως 30 και στην Κρήτη από 18 έως 34 βαθμούς.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα