Δυνατές ριπές του αέρα. Πολλά τα μποφόρ στο Αιγαίο. Δείτε χάρτες

Ισχυροί άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο με τις ριπές του αέρα στον Άγιο Ιωάννη - Πόρτο Τήνου να φτάνουν τα 108 χλμ/ώρα.





Παρά τους δυνατούς ανέμους που θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για τις επόμενες δύο μέρες, στην Αθήνα ο καιρός θα είναι αίθριος και διαυγής.

Πιο αναλυτικά, βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, με τοπικές νεφώσεις να σημειώνονται κυρίως στα δυτικά και νότια. Ωστόσο, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι ισχυροί, με εντάσεις 7-8 μποφόρ.



Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 32, στη Θεσσαλία από 15 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο από 16 έως 35, στα δυτικά ηπειρωτικά και στη Νότια Πελοπόννησο από 17 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 17 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 31 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 34 βαθμούς αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια πελάγη και στο Κάβο Ντόρο και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται καλός, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς, ωστόσο στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου.



Πολύ καλές θα είναι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν και στη Θεσσαλονίκη με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα