Μικρή υποχώρηση για το κύμα καύσωνα - Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα αναμένεται να επιστρέψει η θερμοκρασία από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, μετά από τον μίνι-καύσωνα των τελευταίων ημερών, που έχει μετατρέψει σε "καμίνι" πολλές περιοχές της χώρας.

Από το Σάββατο 4 Ιουλίου, οι υψηλές θερμοκρασίες υποχωρούν, με το Αγρίνιο να συνεχίζει να δέχεται κύμα ζέστης και τον υδράργυρο να αγγίζει έως και τους 37 βαθμούς Κελσίου. Ειδικότερα, προβλέπεται γενικά αίθριος ο καιρός. Τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι και στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο και από τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Σημειώνεται πως υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν και αύριο, Παρασκευή, σε αρκετές περιοχές, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 36 βαθμούς στην Αθήνα και τους 37 βαθμούς στη Λάρισα.

Η Αθήνα το Σάββατο θα συνεχίσει να είναι "καμίνι", καθώς το μεσημέρι η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 36 βαθμούς.

Υπενθυμιζεται πως, σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε η θερμοκρασία στην Αττική το βράδυ της Τετάρτης 1 Ιουλίου, προς Πέμπτη 2 Ιουλίου. Όπως προκύπτει, εκτός από κάποιους σταθμούς μεγάλου υψομέτρου στα βόρεια του νομού, η θερμοκρασία στη Αττική δεν έπεσε κάτω από τους 24 βαθμούς, ενώ ιδιαίτερα σε περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά η ελάχιστη ήταν πάνω από 27 βαθμούς Κελσίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υψηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στον σταθμό της Νίκαιας και ήταν ίση με 28.3 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα