Σαββατοκύριακο για μπάνιο. Ποιες θάλασσες να αποφύγετε λόγω ανέμων

Σαββατοκύριακο για μπάνιο. Ποιες θάλασσες να αποφύγετε λόγω ανέμων

Με ηλιοφάνεια ξεκίνησε η μέρα σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας κι ο καιρός θα είναι σύμμαχος για εξορμήσεις, παρότι θα δημιουργηθούν φαινόμενα αστάθειας προς το απόγευμα της Παρασκευής, που θα δώσουν μπόρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Η σημερινή μέρα αποτελεί... προάγγελο της καλοκαιρίας που θα επικρατήσει και το Σαββατοκύριακο με τις καιρικές συνθήκες να ενδείκνυνται για βόλτα στη θάλασσα, αλλά και για βουτιές, μιας και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 33-34 βαθμούς Κελσίου.

Επιμένουν ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι και θα δημιουργήσουν προβλήματα σε όσους επιλέξουν να πάνε για μπάνιο στον Σαρωνικό και τον Κορινθιακό κόλπο καθώς θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 5-6 μποφόρ. Ειδικά στην Αττικοβοιωτία χρειάζεται προσοχή και στα εθνικά οδικά δίκτυα, καθώς οι άνεμοι είναι καταβάτες και δημιουργούν ριπές που φτάνουν τοπικά τα 7-8 μποφόρ.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός με ηλιοφάνεια και θερμοκρασία έως 32-33 βαθμούς Κελσίου, όμως θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 4-5 και τοπικά και 6 μποφόρ.

Καλές συνθήκες επικρατούν και στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, προς το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις που θα δώσουν μπόρες στα γύρω ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 30 βαθμούς.

Από την ερχόμενη εβδομάδα Δευτέρα και Τρίτη θα επικρατήσει μια αστάθεια, που από την Τετάρτη θα φέρει βροχές και καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα