Ο καιρός τις επόμενες ημέρες: Πότε έρχονται πτώση θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες: Πότε έρχονται πτώση θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες

Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή θα κινηθεί ο καιρός στη χώρα μας μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας, ωστόσο από την αρχή της επόμενης θα σημειωθούν αρχικά πτώση της θερμοκρασίας και κατά τόπους βροχές και καταιγίδες. Αναλυτικότερα:

Παρασκευή 12-06-2020

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τοπικούς όμβρους στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 13-06-2020

Στα βορειοανατολικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα δυτικά και νότια 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 14-06-2020

Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα βορειοανατολικά, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Δευτέρα 15-06-2020

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΤΡΙΤΗ 16-06-2020

Άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα