Ιδανικός καιρός για παραλία με άνοδο θερμοκρασίας το τριήμερο Αγίου Πνεύματος:

Ιδανικός καιρός για παραλία με άνοδο θερμοκρασίας το τριήμερο Αγίου Πνεύματος:

Ηλιοφάνεια και κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις θα επικρατήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Παρασκευή  ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στο Ιόνιο.

Τους 32 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ενώ ο καιρός Κυριακή (7/6) και Δευτέρα (8/6) θα είναι καλοκαιρινός, ιδανικός για παραλία σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN TV,  Κλέαχρχο Μαρουσάκη. Ηλιοφάνεια και κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις θα επικρατήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Παρασκευή (5/6) ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στο Ιόνιο. Μικρή πτώση θεροκρασίας αναμένεται το Σάββατο (6/6).

Όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ένα χαμηλό βαρομετρικό που θα διασχίσει την Ιταλία την Παρασκευή, θα επηρεάσει κυρίως τα Δυτικά και Βορειοδυτικά τμήματα τη χώρα μας όπου θα σημειωθούν το βράδυ τοπικές βροχές.  Οι περισσότερες βροχοπτώσεις αναμένονται στο Ιόνιο και σε περιοχές που βρέχονται από αυτό, από το βράδυ σήμερα μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου. Την Παρασκευή θα ευνοηθεί η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, στα πελάγη 7 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας στην Αττική

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική την Παρασκευή. Από το απόγευμα  της Παρασκευής θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 3 με 5 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές

Αραιές νεφώσεις που από το βράδυ θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη προς το βράδυ της Παρασκευή και τα ξημερώματα του Σαββάτου μπορεί να έχουμε κάποιες μικρές πρόσκαιρες βροχές  στα δυτικά τμήματα του νομού.
Μακεδονία: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και από το βράδυ στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 2 εώς 4 βαθμούς χαμηλότερη

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Δυτική Στερεά και την Δυτική Πελοπόννησο κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο από αργά το βράδυ. Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. το εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 εώς 30 βαθμούς Κελσίου

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος ενώ από το  απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν. Από 16 έως 26 και στην Κρήτη τοπικά έως 30 βαθμούς Κελσίου. Αραιές νεφώσεις θα επικρατήσουν και στα Δωδεκάνησα με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 16 εώς 25 βαθμούς Κελσίου.
Μικρή πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και βαθμιαία τα νησιά του βορείου Αιγαίου, θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 και πιθανώς 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Γρήγορα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.
Καλοκαιρινός ο καιρός Κυριακή και Δευτέρα

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός και ιδανικός για παραλία θα είναι ο καιρός την Κυριακή και την Δευτέρα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει σε πολλές περιοχές στους 32 βαθμούς Κελσίου

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα