Άλλη μια μέρα χωρίς καλοκαίρι! Τελευταία μέρα αστάθειας και μετά καλοκαιρία

Άλλη μια μέρα χωρίς καλοκαίρι! Τελευταία μέρα αστάθειας και μετά καλοκαιρία

Η δέκατη συνεχόμενη ημέρα αστάθειας του καιρού στη χώρα μας, η οποία αναμένεται να είναι και η τελευταία, θα είναι η σημερινή, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, θα συνεχιστούν έως το μεσημέρι, ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες φαινόμενα προβλέπονται στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει στα βορειοανατολικά.

Οι βροχές πάντως θα σταματήσουν μετά το απόγευμα, ενώ την Πέμπτη δεν αναμένονται πλέον άλλα φαινόμενα.

Σήμερα τα φαινόμενα τοπικά θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το σύστημα πρόγνωσης κεραυνικής δραστηριότητας του Meteo.gr, το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του συστήματος TALOS, η κεραυνική δραστηριότητα κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Τετάρτης αναμένεται να είναι αυξημένη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς επίσης και στα νησιά της Χίου και της Κρήτης.

Πιο αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους ασθενείς έως 3 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα γύρω ορεινά περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη και λίγες νεφώσεις, όπου σταδιακά στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες περιμένουμε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020.

Τις θερμές ώρες της ημέρας στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 21 βαθμούς), 15 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 16 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 13 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα