Καλλιάνος: Καμίνι το Σαββατοκύριακο με 40αρια και αποπνικτική ατμόσφαιρα από τη σκόνη

Σπάνιος είναι για την εποχή ο καύσωνας που επισκέπτεται τη χώρα και όπως τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος η θερμή εισβολή θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.

Το Σαββατοκύριακο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ και η Παρασκευή θα είναι μια πολύ ζεστή μέρα, με τον υδράργυρο στους 36, 37, ακόμη και 38 βαθμούς Κελσίου τοπικά, ανέφερε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα την Παρασκευή η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 36-37 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλονίκη στους 34, και το κύμα της ζέστης θα κορυφωθεί το σαββατοκύριακο, με την θερμοκρασία στην Αθήνα να φτάνει στους 40 βαθμούς Κελσίου.

"Θα σημειωθούν θερμοκρασίες που σπανιότατα έχουν σημειωθεί τα τελευταία 40 χρόνια", τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος, ενώ αναφερόμενος στην ερχόμενη εβδομάδα τόνισε ότι "πάλι 40άρια θα έχουμε και τη Δευτέρα. Ενδεχομένως και την Τρίτη. Θα είναι ένας καύσωνας που θα μας ταλαιπωρήσει".

"Από την ερχόμενη Τετάρτη προς Πέμπτη αναμένεται να πέσει κατά 8 με 10 μονάδες η θερμοκρασία, και θα εναρμονιστούμε με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες", σημείωσε ακόμη ο γνωστός μετεωρολόγος.

www.thetoc.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα