Kάτι παραπάνω από καλοκαιρινή θα είναι η εβδομάδα που ξεκινά!

Kάτι παραπάνω από καλοκαιρινή θα είναι η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, Δευτέρα (11/5), οπότε κι ο υδράργυρος θα πάρει την ανιούσα... αρνούμενος να κατέβει για το υπόλοιπο της εβδομάδας, η οποία ξεκινάει με πολλή ηλιοφάνεια, με τα σύννεφα να διαλύονται σιγά σιγά ως το μεσημέρι και τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει μέχρι και την Τετάρτη, που θα μπει ένα ελαφρύ βοριαδάκι και θα ρίξει λίγο τη θερμοκρασία, όμως το θερμό κύμα που έρχεται από την Αφρική υποκινούμενο από τη Σαχάρα, θα καλύψει όλη την Ανατολική Μεσόγειο κι ο υδράργυρος θα προσεγγίσει ακόμα και τους 40 βαθμούς, πιάνοντας θερμοκρασίες... κατακαλόκαιρου!

Η προηγούμενη φορά που πιάσαμε τόσο υψηλές θερμοκρασίες αντίστοιχη περίοδο ήταν στις 13 Μαΐου του 2017 όταν προσεγγίσαμε τους 40 βαθμούς στην περιοχή του Αργους.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αραιή συννεφιά

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και το μεσημέρι - απόγευμα νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Τριτη

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και αναμένεται να φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά κατά τόπους τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Η ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα