Καλλιάνος: Έρχεται θερμή εισβολή! Στους 35 βαθμούς ο υδράργυρος

Πρόσκαιρη είναι η ψυχρή εισβολή καθώς ο καιρός σύντομα θα είναι καλοκαιρινός με τις θερμοκρασίες να φτάνουν στους 25 βαθμούς κελσίου!

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος, από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται εισβολή θερμών αέριων μαζών από τη Βόρεια Αφρική, που θα φέρει…πρόωρο καλοκαίρι.

Δείτε αναλυτικά πώς θα διαμορφωθεί ο καιρός, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο:

ΠΙΘΑΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΘΕΡΜΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ – ΣΤΟΥΣ 35°C Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία βρισκόμαστε προ των πυλών της πρώτης αξιόλογης -για την εποχή- θερμής εισβολής από τη νέα εβδομάδα.

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Μετά το ψυχρό μέτωπο που μας επηρέασε και που συντέλεσε στο να υποχωρήσει αρκετά ο υδράργυρος αλλά και να σημειωθούν αρκετές τοπικές βροχές, φαίνεται ότι σταδιακά όλα θα αλλάξουν. Τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα γίνουν μεγαλύτερα, η θερμοκρασία θα ανέβει και θα εναρμονιστούμε με καθαρά ανοιξιάτικες (για να μην πω καλοκαιρινές) καιρικές συνθήκες.

ΘΕΡΜΕΣ ΑΕΡΙΕΣ ΜΑΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Φαίνεται ότι από την προσεχή Δευτέρα και στη συνέχεια (και ιδιαίτερα από την ερχόμενη Τρίτη) θα μας επισκεφτούν θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στο χάρτη, θα επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου, της νότιας Ιταλίας, της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου.

OI ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ 35°C

Σε ότι αφορά στην Ελλάδα, από την ερχόμενη Τρίτη και στη συνέχεια, οι μέγιστες θερμοκρασίες στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας θα αγγίξουν τους 34-35°C. Σε πολύ τοπικό όμως επίπεδο, υπάρχει το ενδεχόμενο να σημειωθούν ακόμη μεγαλύτερες θερμοκρασίες.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ

Μπορεί αυτή τη στιγμή να φαίνεται ότι από την ερχόμενη Δευτέρα (και ιδιαιτέρως Τρίτη) θα ανέβει εντυπωσιακά ο υδράργυρος, όμως ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η διάρκεια αυτής της θερμής εισβολής. Μπορεί να είναι 1-2 ή το πολύ 3 ημέρες, μπορεί όμως και παραπάνω. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες που θα πλησιάζουμε προς το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας.

ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΡΘΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΘΕΡΜΕΣ ΑΕΡΙΕΣ ΜΑΖΕΣ

Μπορεί όλα τα προγνωστικά στοιχεία να συγκλίνουν στο γεγονός ότι θα έρθει ζέστη από την επόμενη εβδομάδα, πάντα όμως οφείλουμε να κρατάμε μικρό καλάθι διότι τα επόμενα τρεξίματα των μοντέλων μπορεί να παρουσιαστούν κάπως διαφορετικά. Ωστόσο, η πιθανότητα να συμβεί αυτό που σας παρουσίασα παραπάνω, θεωρείται αρκετά υψηλή!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα