Με καλοκαιρινές θερμοκρασίες συνεχίζεται ο καιρός

Η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες θα πλησιάσει σχεδόν καλοκαιρινές τιμές σε ορισμένες περιοχές της χώρας, με αρκετό ήλιο ωστόσο δεν θα λείψουν και κάποιες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Πιο αναλυτικά την Παρασκευή προβλέπονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα. Στο Αιγαίο περισσότερη ηλιοφάνεια μέσα στη μέρα, ενώ στην ηπειρωτική χώρα ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις. Το μεσημεράκι, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στα ορεινά της χώρας, όπου πιθανόν να σημειωθούν και απογευματινές μπόρες, κυρίως στα βόρεια, στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα ανέβει λίγο, φτάνοντας στο Ιόνιο και τα δυτικά τους 22-24 βαθμούς, 26 τοπικά στην κεντρική Μακεδονία, 28αρια στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καλοκαιρινές θερμοκρασίες και 22-24 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ, 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο νοτιάδες και στα νότια τμήματα του Αιγαίου δυτικοί μέχρι 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή λιακάδα με λίγες αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 16-27 βαθμούς ,βορειοδυτικός άνεμος στο Σαρωνικό 5-6 μποφόρ.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη με αρκετή ηλιοφάνεια και ίσως το μεσημέρι-απόγευμα σημειωθούν τοπικές βροχές στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία από 15-25 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί στο Θερμαϊκό 2-3 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού , το Σάββατο περιμένουμε βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το ΒΑ Αιγαίο. Οι βροχές θα είναι μέχρι μέτριας έντασης, ωστόσο στα βόρεια πιθανόν να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα πελάγη δυτικοί-νοτιοδυτικοί στα 3-4 μποφόρ και στα νότια λίγο πιο ενισχυμένοι συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιοχές 5-7 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Κυριακή βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ΒΑ Αιγαίο. Στα υπόλοιπα ορεινά τμήματα φαίνεται να σημειώνονται τοπικές απογευματινές μπόρες, ενώ προς το βραδάκι τοπικές βροχές μέχρι και την Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, με βοριάδες μέχρι 5 και στα νότια 6 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα