Καιρός: Έρχεται καλοκαίρι με έως και 28 βαθμούς

Σημαντική άνοδο αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία το επόμενο διάστημα έως και το τέλος του μήνα. Στα μέσα της άλλης εβδομάδας το θερμόμετρο θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας στους 24-25 βαθμούς και κατά τόπους τους 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Από το Σάββατο 25 Απριλίου υποχωρουν οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Στα σχήματα που ακολουθούν παρουσιάζεται ένα σύνολο προγνωστικών σεναρίων ως προς την πορεία της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων πάνω από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το παγκόσμιο προγνωστικό μοντέλο GFS τα οποία επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Με πράσινη γραμμή αποτυπώνεται η πιθανότερη πορεία που θα ακολουθήσει η θερμοκρασία, ενώ με μαύρη γραμμή αποτυπώνεται η μέση κλιματική τιμή της την περίοδο 1981-2010.

Όπως παρατηρούμε οι θερμοκρασίες που κυμαίνονται κατά 4 περίπου βαθμούς κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές, το επόμενο διάστημα θα βρεθούν σταθερά σε επίπεδα έως και 5 βαθμούς υψηλότερα από τις κλιματικές τιμές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα