Άστατος ο καιρός τη Δευτέρα του Πάσχα: Τοπικές βροχές και ισχυροί άνεμοι

Άστατος ο  καιρός τη Δευτέρα του Πάσχα: Τοπικές βροχές και ισχυροί άνεμοι

Τη Δευτέρα του Πάσχα, αναμένονται τοπικές βροχές προς το μεσημέρι στα βόρεια, από το βράδυ στα δυτικά και τη νύχτα στα κεντρικά της χώρας. Τις απογευματινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς στη Θράκη, θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, ενώ τη νύχτα πιθανώς και στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και τοπικά από νότιες διευθύνσεις, έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς και το βράδυ θα ενισχυθούν στο βόρειο Αιγαίο σε 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια.Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, βαθμιαία από το μεσημέρι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν με πιθανότητα τοπικών βροχών από το απόγευμα. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ. που τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε ανατολικούς-νοτιοανατολικούς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τις απογευματινές ώρες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς στη Θράκη, θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα γίνουν ανατολικοί, 4-5 μποφόρ και βορειοανατολικοί στα ανατολικά, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που γρήγορα θα πυκνώσουν και προς το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τη νύχτα είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, που από το απόγευμα θα γίουν νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο, τοπικά 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια έως 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις απογευματινές ώρες στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία στα νότια θα γίνουν νότιων διευθύνσεων τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια έως 22-23 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, που μετά το απόγευμα θα πυκνώσουν. Στα βόρεια θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς και βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 02-03 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τρίτη

Στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας και βαθμιαία της κεντρικής χώρας.

Τα φαινόμενα στα δυτικά πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, όμως από αργά το βράδυ στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 5 με 7 και πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, θα πνέουν  ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα