Ο καιρός σήμερα Μεγάλο Σάββατο. Τις επόμενες μέρες του Πάσχα όλα αλλάζουν

Ο καιρός σήμερα Μεγάλο Σάββατο. Τις επόμενες μέρες του Πάσχα όλα αλλάζουν

Λιακάδα με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, συννεφιές και πτώση τη Δευτέρα του Πάσχα, βροχές, χιόνια στα ορεινά και περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας την Τρίτη. Αυτές θα είναι, ουσιαστικά, οι εναλλαγές τριών εποχών μέσα σε τρία 24ωρα, αφού για μια ακόμη φορά ο καιρός είναι αποφασισμένος να κάνει τα... δικά του.

Σήμερα Μεγάλο Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες και πιθανόν τοπικές ομίχλες στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Κυριακή του Πάσχα

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ασθενείς και βαθμιαία από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα του Πάσχα

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και από το βράδυ στα κεντρικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως από το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία πρώτα στα βορειοανατολικά και ως το βράδυ και στα υπόλοιπα θα επικρατήσουν ανατολικών διευθύνσεων άνεμοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Τρίτη του Πάσχα

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας και βαθμιαία της κεντρικής χώρας. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Σήμερα Μεγάλο Σάββατο
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική αίθριος καιρός και άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 24 και τοπικά 25 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αίθριος καιρός. Από το απόγευμα στα βόρεια αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα