Ο καιρός την Μεγάλη Τετάρτη: Καταιγίδες, χιόνια και βοριάδες

Ο καιρός την Μεγάλη Τετάρτη: Καταιγίδες, χιόνια και βοριάδες

Την Μεγάλη Τετάρτη,  αναμένονται τοπικές βροχές στα ανατολικά της χώρας, δε κυρίως στα βορειοανατολικά και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν νοτιότερα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις, νοτιάδες στις υπόλοιπες περιοχές , 5 με 7 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία, οι άνεμοι θα στραφούν σε όλη τη χώρα σε βορείων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση και θα φτάσουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, που πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και προς το μεσημέρι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και το πρωί πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στον Θερμαϊκό έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένιση. Ο υδράργυρος θα δείξει κινηθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί, αρχικά στη δυτική Μακεδονία και από το απόγευμα σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι στα θαλάσσια έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 βαθμό έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 03-04 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένοντα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα βόρεια και τις απογευματινές και βραδινές ώρες στα νότια. Στα βόρεια, θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο μέχρι το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου, με την θερμοκρασία στα βόρεια να είναι κατά τόπους η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται βαθμιαία ανάπτυξη νεφώσεων με βροχές και πιθανώς το πρωί, στην Θεσσαλία και τις Σποράδες, με μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Θα πνέουν αρχικά νοτιάδες, 4 με 6-7 μποφόρ, που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες, 5-7 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά έως 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 03 με 04 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, τη νύχτα πιθανώς και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 7 με 8 μποφόρ, που από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στην βόρεια νότια Κρήτη έως 24 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο το απόγευμα η θερμοκρασία θα καταγράψει πτώση.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία με καταιγίδες. Για τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 6 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από τα βόρεια σε βόρειους-βορειοανατολικούς, που θα φτάσουν πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 03 με 04 βαθμούς χαμηλότερα). 

Ο καιρός την Μεγάλη Πέμπτη

Για την Μεγάλη Πέμπτη, στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα έχουν ένταση 6 με 8 μποφόρ, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα νότια, ενώ στα βόρεια θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα