Καιρός: Ηλιος με σύννεφα και τοπικές βροχές την Τετάρτη - Ο καιρός την Τσικνοπέμπτη

Πότε και που θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει την Τσικνοπέμπτη. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Τοπικές βροχές, από το απόγευμα της Τετάρτης προβλέπονται στα δυτικά, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν την νύχτα στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη αναμένεται τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, όμως βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις το απόγευμα. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα είναι νότιοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως από το βράδυ, με τοπικές βροχές τη νύχτα. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3-4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τον -01 βαθμό έως τους 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, κατά τόπους, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως από το απόγευμα, με τοπικές βροχές, που τη νύχτα στα βόρεια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά και θα σχηματιστούν ομίχλες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις από το απόγευμα. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα γίνουν νοτιάδες, 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αυξηθούν. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία στα βόρεια θα γίνουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια θα φυσούν δυτικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τσικνοπέμπτη

Για την Τσικνοπέμπτη, προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και γρήγορα και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο 7 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, 6 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο από το βράδυ θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους, στα βόρεια ηπειρωτικά, τις βραδινές ώρες.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα